17 Kasım 2010 Çarşamba

Resident Evil 5 Demo

DEMO İNDİR

Resident Evil 5


Korku dolu temalarla dolu Resident Evil 5 eğlenceli ve çığır açan resident evil 4'ün çılgınca gelişimi ve devamı!

Konusu :

On yıl once imha edilen Raccoon şehrinin kahramanı Alpha ekibi üyesi Chris Redfield bir B.S.A.A ajanıdır. Biyolojik silah sevkiyatı yapılacağı istihbaratını alan B.S.A.A Chris'i Afrikaya gönderir. Chris burada Sheva Alomar ile birlikte yerel B.S.A.A birliklerine katılırlar. Çok uluslu ilaç şirketlerinin çökmesi sonucu elde edildiği sanılan biyolojik silahın büyük bir antlaşma ile Afrika da satılıcağı dışında sadece bildikleri adının gizemli kıyamet projesi uroboros olduğudur. Yanlız Chris ve ekibini bekliyen büyük süprizler vardır. Uroboros aslında bi virüstür ve bulaştığı canlıları bir tür yaratığa çevirmektedir. Chris'in karşısında artık zombilerden farklı onlar gibi ama akıllı ve topluca saldırı yapabilen yeni bir tür vardır. Majiniler!!


13 yıl önce Capcom Resident Evil'le Korku ve Aksiyon türün de Dünya da bir devrime yol açtı . 2005 yılında ise bizi tekrar şaşırtarak oyunda ciddi değişiklikler yapıp farklılığını bir kez daha ortaya koydu . Resident Evil 4 böylece ortaya çıkmış oldu . Korku ve aksiyon dozunun düştüğü eleştirilerinden bir türlü kurtulamayan RE 4 geliştirilerek ortaya muhteşem görüntü, kullanım, bakış açısı ve hikayesiyle Resident Evil 5 olarak çıktı. Artık hayatta kalma-korku oyunu olması hakkındaki tüm endişeleri gidermiş oldu.
Temel mücadele mekaniği RE 4 ile aynı. Kamera açıları omuz ve üçüncü şahıs bakışları oldukça iyi. Bazı savaş ve parçalama sahneleri kısa hızlı zamanlar eşliğinde oldukça etkili. Geliştirilmiş silahların dahi yetmediği yeteneklerinizi keşfedeceksiniz (Ateş ederken yumruk atmanız gibi).
Oyunun gerçekçiliği yapay zekası tek kelime ile muhteşem. Karanlık yerden gün ışığına çıktığınızda gözlerinizin kamaşması, çölde susuz kaldığınızda halsiz düşüp serap görmeniz bunlardan sadece bazıları.

İyi tarafları :

Güzel olduğu kadar etkileyici grafikler ve karakter canlandırması. Üstün klavye ve Mause kullanımı . Yüksek gerilim , gerçek zamanlı menü sistemi ile eğlenceli ve heyecan verici.

Kötü tarafları :

Sinir bozucu engelli zaman. Herkes için takım arkadaşı. Çevrimiçi silah takası olmamasına itiraz olmaya bilir ama yavaş hareketli.Topçu savaşına alışmak zor.

Sonuç :

Oyun arşivinizin baş köşesinde yerini alıcağını düşündüğümüz bu oyunu mutlaka alıp oynamalısınız.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder